Implanturile dentare reprezintă o opțiune populară și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă sau deteriorați. În timp ce procedura tradițională de implant dentar poate dura câteva luni pentru a finaliza, implanturile dentare fixe în 24 de ore oferă o alternativă rapidă și convenabilă pentru pacienți. În acest articol, vom explora ce trebuie să știi despre implanturile dentare fixe în 24 de ore, inclusiv procedura, beneficiile și considerațiile importante.

Procedura implanturilor dentare fixe în 24 de ore

Procedura implanturilor dentare fixe în 24 de ore, cunoscută și sub denumirea de „dinti pe zi”, implică plasarea implanturilor dentare și montarea unei lucrări protetice fixe în aceeași zi. Această procedură este posibilă datorită avansărilor tehnologice și a tehnicilor chirurgicale moderne care permit o integrare rapidă a implanturilor dentare în osul maxilarului sau al mandibulei.

Etapele procedurii includ:

 1. Evaluarea inițială: În prima etapă, pacientul este evaluat pentru a determina eligibilitatea pentru implanturile dentare fixe în 24 de ore. Acest lucru implică evaluarea stării generale a sănătății orale și a cantității și calității osoase.
 2. Planificarea tratamentului: Se efectuează o scanare CT sau RMN pentru a evalua structura osoasă și pentru a planifica poziționarea implanturilor dentare și a lucrării protetice. Acest lucru permite o planificare precisă și personalizată a tratamentului.
 3. Extragerea dinților, dacă este necesar: Dacă există dinți deteriorați care trebuie îndepărtați, aceștia sunt extracți înainte de procedura de implant dentar.
 4. Plasarea implanturilor dentare: Sub anestezie locală sau generală, implanturile dentare sunt plasate în osul maxilarului sau al mandibulei, în locul dinților lipsă. Aceste implanturi servesc ca rădăcini artificiale pentru noii dinți.
 5. Montarea lucrării protetice: După plasarea implanturilor dentare, o lucrare protetică fixă, cum ar fi o punte sau o coroană dentară, este montată imediat pe implanturi. Acest lucru permite pacientului să plece cu dinți funcționali și estetici în aceeași zi.

Beneficiile implanturilor dentare fixe în 24 de ore

Implanturile dentare fixe în 24 de ore oferă o serie de beneficii pentru pacienți, printre care:

 • Confort și estetică imediate: Pacienții beneficiază imediat de dinți noi, funcționali și estetici în aceeași zi în care au avut loc intervenția chirurgicală.
 • Evitarea perioadelor prelungite de vindecare: Comparativ cu procedurile tradiționale de implant dentar, care pot dura câteva luni pentru vindecare și integrare osoasă, implanturile dentare fixe în 24 de ore permit o recuperare rapidă și o revenire rapidă la activitățile obișnuite.
 • Reduzerea numărului de intervenții chirurgicale: În loc să fie necesare mai multe intervenții chirurgicale pentru plasarea implanturilor și montarea lucrării protetice, implanturile dentare fixe în 24 de ore permit finalizarea tratamentului într-o singură vizită.

Considerații importante

Deși implanturile dentare fixe în 24 de ore oferă numeroase beneficii, există și unele considerații importante de luat în considerare:

 • Evaluarea inițială: Este crucial să fiți evaluați de către un chirurg dentist experimentat pentru a determina dacă sunteți candidat potrivit pentru această procedură.
 • Costurile: Costurile implanturilor dentare fixe în 24 de ore pot fi mai mari decât cele ale procedurilor tradiționale de implant dentar, iar acestea pot varia în funcție de nevoile individuale ale pacientului și de complexitatea tratamentului.
 • Rezultatele așteptate: Este important să aveți așteptări realiste în ceea ce privește rezultatele procedurii și să discutați cu medicul dumneavoastră despre orice întrebări sau preocupări pe care le aveți.

În concluzie, implanturile dentare fixe în 24 de ore pot fi o opțiune atrăgătoare pentru pacienții care doresc o soluție rapidă și convenabilă pentru înlocuirea dinților lipsă. Cu toate acestea, este esențial să căutați consultul și îndrumarea unui medic specialist în implantologie dentară pentru a determina cea mai potrivită opțiune de tratament în funcție de nevoile și condițiile dumneavoastră dentare individuale.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *