Manichiura cu acril este o opțiune populară pentru unghii frumoase și rezistente. Cu toate acestea, la un moment dat, vei dori să îndepărtezi manichiura veche pentru a face loc unei noi. Îndepărtarea corectă a manichiurii cu acril acasă este esențială pentru a evita deteriorarea unghiilor naturale. În acest ghid, vom explora pașii corecți pentru a îndepărta manichiura cu acril în confortul casei tale.

1. Materiale Necesare:

 • Pentru a îndepărta manichiura cu acril acasă, vei avea nevoie de următoarele materiale:
  • Acetonă de calitate.
  • Bureți de bumbac sau dischete de vată.
  • Folie de aluminiu.
  • Sticle de unghii.

2. Protecția Pielii și a Unghiilor:

 • Înainte de a începe procesul de îndepărtare, aplică o cremă hidratantă în jurul cuticulelor și pe degete pentru a proteja pielea împotriva efectelor uscătoare ale acetonei. De asemenea, poți aplica ulei de cuticule pentru a îmbunătăți hidratarea.

3. Tăierea Unghiilor cu Acril:

 • Dacă unghiile cu acril sunt foarte lungi, poți tăia în prealabil partea superioară a acrilului cu un foarfece pentru unghii sau un clește special. Această acțiune facilitează procesul de îndepărtare ulterioară.

4. Șlefuirea Suprafeței Acrilului:

 • Utilizează o pilă de unghii pentru a șlefui suprafața acrilului. Nu șlefuiește prea adânc, ci încearcă să elimini strălucirea superficială a acrilului. Acest pas facilitează pătrunderea acetonei în materialul acrilic.

5. Pregătirea Bureților sau Dischetelor de Vată:

 • Împarte bureții de bumbac sau dischetele de vată în bucatele mici care se potrivesc pe suprafața unghiilor tale.

6. Îmbibarea Bureților sau Dischetelor cu Acetonă:

 • Îmbibă fiecare bucată de bumbac sau disc de vată în acetonă. Asigură-te că nu folosești o cantitate excesivă, pentru a evita scurgerea pe piele.

7. Aplicarea Bureților pe Unghii:

 • Așază bucatele de bumbac sau dischetele de vată îmbibate cu acetonă pe fiecare unghie. Pentru a fixa acetona și a împiedica evaporarea sa, înfășoară fiecare deget în folie de aluminiu.

8. Așteptarea și Relaxarea:

 • Așteaptă timp de 15-20 de minute pentru ca acetona să acționeze. Poți profita de acest timp pentru a te relaxa și a te destinde.

9. Îndepărtarea Acetonei și Acrilului:

 • După perioada de așteptare, îndepărtează folia de aluminiu și bureții de bumbac sau dischetele de vată. Utilizează o spatulă de plastic pentru a îndepărta cu grijă stratul de acril. Dacă acrilul nu se îndepărtează ușor, repetă procesul cu acetona.

10. Hidratarea și Îngrijirea Unghiilor: – După îndepărtarea acrilului, spală-ți mâinile cu apă și săpun. Aplică un ulei de cuticule sau o cremă hidratantă pentru a restabili hidratarea pielii și a unghiilor.

11. Pilirea și Modelarea: – După îndepărtarea acrilului, pilirea și modelarea unghiilor sunt opționale. Poți folosi o pilă de unghii pentru a obține forma dorită.

12. Pauză între Aplicări: – Este recomandat să faci o pauză între îndepărtarea unei manichiuri cu acril și aplicarea celei noi. Această pauză oferă unghiilor tale timpul necesar pentru a se recupera și a evita deteriorarea lor.

Concluzie: Îndepărtarea manichiurii cu acril acasă poate fi o experiență simplă și eficientă, cu condiția să respecți pașii corecți și să acorzi atenție nevoilor unghiilor tale. Asigură-te că utilizezi materiale de calitate și să acorzi timp hidratării și îngrijirii unghiilor după îndepărtare. Dacă întâmpini dificultăți sau observi semne de deteriorare a unghiilor, este întotdeauna recomandat să consulți un specialist în îngrijirea unghiilor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *